Oireita tupakoinnin lopettamisesta

Sairastumisriski onkin tätä suurempi mitä nuorempana tupakointi aloitetaan, mitä isompi määrä päivittäin poltetaan sekä jota monia pitkään tupakointi jatkuu. Parhaiten tunnettu näistä onkin bentso(a)pyreeni, vaan sitä tärkeämpiä genotoksisia myrkkyjä saattavat olla nitrosoamiinit sekä eräät muut hiilivedyt. 24 tuntia -Levottomuus onkin nykyään pahimmillaan, vain tän jälkeen se rupee pikku hiljaa helpottamaan.

Keksi itsellesi jotakin hauskaa tekemistä, soita ystävällesi, mene elokuviin, konserttiin tai lähde kuitenkin lenkille. Tällaisiakin harvinaisuuksia onkin tietenkin olemassa, vaan useimmat tupakoinnin lopettamista toivovat suomalaiset tarvitsevat kuitenkin apua.

Ponkaise sängystä ylös, turha siellä onkin piehtaroida. Tupakoijilla todetaan mahahaava useammin kuten tupakoimattomilla ja heillä onkin toisia useammin helikobakteeri mahalaukun limakalvolla. 18 vuotta kerkesin sauhuttelemaan 10 – 20 tupakkia päivässä. Nikotiini voi aivoissa aikaiseksi dopamiinin nopeaa ja voimakasta vapautumista. Itse jahka vuosi silloinkaan lopetin, olin yllättynyt, miten erittäin iisiä tämä oli.

Asiasta saa paremmin kiinni pohtimalla tupakoinnin rutiinejaan tietoisesti.  Tupakoinnin lopettaminen on merkittävä teko, joka saat tehdä oman terveytesi eteen. Sähkötupakalla on tietenkin mahdollista myös kokeilla suoraa siirtymistä nikotiinittomaan makunesteeseen. Reippaasti alle päivän kestävä hitusen perinteistä heikompi olo sekä silloin ei tehnyt mieli lainkaan. 7:n 12kk aikana ollu ehkä 2-3 kessua päivässä, vain sen takia sisältyy varmaan enemmän savuttomia kuten savullisia päiviä.

Tupakan lopettaminen

Kahdessa minuutissa kudosten nikotiinipitoisuus on kohonnut yhtä korkeaksi kuten veren. runsaat 3 kk poskureita sekä näin 15-25 röökiä päivässä ennen kuin päätätin että tämän askin viimeinen tupakka on viimeinen. Sen rahan, jota säästät siirtymällä elektroniseen tupakkaan, voit käyttää toisiin harrastuksiin ja tarpeisiin.

Tupakoinnin aiheuttamat vakavat sairaudet kehittyvät enimmäkseen vähitellen. Siitä johtuen nikotiinilaastareihin, purukumeihin yms. Se vaatii tahtoa, tietoja, taitoja sekä tukea. Simosen mielestä nykyaikainen tupakkalaki, jonka kieltää tupakkatuotteiden ja heidän tavaramerkkien näkymisen kaupoissa, on toiminut. Näiden yhteyksien murtaminen on keskeinen osa onnistunutta tupakoinnin lopettamista.

Vaihtoehtoisesti osta maustettuja hammastikkuja. .

Comments are closed.

Post Navigation