Maantiepyörät ja maastopyörät – Kumpi parempi?

Mutsin pyörä

Mutsin pyörä

Pyöräily onkin edullista mihin tahansa muuhun liikkumiseen verrattuna. Lisäksi ketjuvaihteet tarvitsevat ajoittain säätöä. Tuohon nettikauppamme on varautunut tuomalla markkinoille oman brändin polkupyöriä sekä pyörätarvikkeita. Matkantekoa voikin jeesaa myös hankkimalla sähköavusteisen polkupyörän. Pyöräretkelle lähtiessä kannattaa huomata, koska mäkisillä seuduilla ajaminen on huomattavasti tasamailla polkemista rasittavampaa. Noudata varovaisuutta bussi- sekä raitiovaunupysäkkien kohdalla. Pyörällä pystyy polkea lisäksi ilman hikoilua, puku päällä taikka silkkipaidassa. Työnantajat voivat myötävaikuttaa monin tavalla työmatkapyöräilyn suosioon.

Pyöräretki rupeaa usein retken suunnittelulla, ainakin jos se on pidempi, useamman vuorokauden kestävä retki. Alle 10 kilometrin työmatkat eivät nykyään aiheuta kohtuuttomia ponnistuksia, paitsi että 15-20 kilometrin ja pidemmät työmatkat suuntaansa vaativat jo hieman suunnittelua vaatetuksesta lähtien. Vuosien varrella ovat vastaantulijatkin tulleet jopa tutuiksi: Pohjoisrannassa ohi vilahtaa harmaapartainen mies sekä Kulosaaren ylämäessä ohitseni sujahtaa lähes päivittäin vinhasti polkeva, keltaiseen huomioliiviin pukeutunut nainen. Pyörän takanavan sisään rakennetut rumpujarrut ovat yleisiä varsinkin vaihteettomissa pyörissä. Polkupyörän oikea runko- sekä rengaskoko ynnä rungon sopiva mitoitus vaikuttavat tasapainoon sekä ohjauksen hallintaan.

Maantiepyörälle (usein myöskin kilpapyörä tai maantiekilpapyörä) ominaista on kapeat, korkeapaineiset renkaat, matala ajoasento ja keveys, joilla tavoitellaan suurempaa nopeutta. Jos kaipailee vanhaan polkupyörään pystymmän ajoasennon, voi selvittää pyöräliikkeessä tai -korjaamolla, onko pyörään mahdollista asentaa ns. Satulan korkeus on sopiva, silloin kun istut yleisesti satulalla, laitat kantapään ala-asennossa olevalle polkimelle. Tahtoisin huomauttaa, että alla oleva pitää sisällään paljon subjektiivisia mielipiteitä, eivätkä jokainen asiat päde kaikilla. Poikkeuksena siihen luultavasti tilanne, jossa rahaa ovat tuhannen euroa kuten myös täpärikuume onkin kova. Ranskassa ovat laskettu, että kaikki työmatkapyöräilijä säästää yhteiskunnan terveydenhoitokustannuksia 1200 € vuodessa.

Pyörä on nimittäin äänetön, edullinen, tilaa, materiaaleja ja energiaa säästävä, saastuttamaton, terveellinen sekä kuntoa kohentava kuten myös kaupungissa myös erinomaisen lyhyt kulkuväline. Meillä ovatkin huippulaadukkaita kilpatason polkupyöriä ja pyöräilyvaatteita ja käytännöllisiä pyörätarvikkeita sekä myös polkupyöriä arkiseen, esim. työmatka-ajoon. Lopuksi tarkistat sekä kiristät vain jokainen ruuvit ja liitteet. Laatukäytävien myös pyöräilyreittiverkostoon kuuluvat pääreitit, aluereitit ja lähireitit. Älä pelkää olevasi liikenteen tukkeena.

Polkupyörän satulan aito korkeus määräytyy siten, koska polkimen ollessa keskiasennossa (suoraan eteenpäin) ja päkiän ollessa polkimella, polven etuosa on samalla pystylinjalla polkimen keskikohdan kanssa. Tärkeintä on, että ajoasento tuntuu hyvältä ja ajo maistuu. Löydät myös hyviä tarjouksia. Kuljettaja joko istuu polkupyörän satulalla, istuimella vai seisoo polkimilla. Kun pyörätietä ei ole, ovatkin pyöräilijällä oikeus sekä velvollisuus ajaa ajoradalla. Ohita vasemmalta ja väistä ohittavaa oikealle. Kolmion taikka stop-merkin takaa tullessasi väistä risteävää liikennettä. Meno ovatkin jo merkittävästi mukavempaa kuten täysjäykällä, etkä maksa turhaan täysjousitetusta pyörästä.

Aito runkokoko on nimittäin ratkaiseva pyöräilymukavuuden kannalta. Se pykee talvikeleilläkin lämpimän ja tuulelta suojaavan kerrospukeutumisen kuten myös nastarenkaiden ansiosta. Tarvittava työkalu toimitetaan paketin messissä. Lisäksi pyöräilijöille onkin tarjolla toisen muassa pehmusteilla varustettuja pyöräilyhousuja sekä satulaan kiinnitettäviä geelipehmusteita. Istumistyöstä ja tän vaarallisuudesta on nyt puhuttu viime vuoden verran. Ensipyörää etsittäessä ovat hyvä muistaa, jotta pyörä ei voi olla liian suuri, sillä opetteluvaiheessa jalkojen käy ylettyä tukevasti maahan. Kiekot sekä voimansiirto on alkuperäisasussaan, lukuunottamatta muita pieniä muutoksia sit piisaakin.

Suurin ongelma on silti se, että väylät on laadullisesti melko heikkoja yhtään esimerkillistä pyörätietä Jyväskylässä taikka Keski-Suomessa ei vasta oo. Jos ajoitat pyöräilysi suoraan palaveriin, sikäli mukauta vauhti sen mukaan: jospa ajaminen vaikuttaa raskaalta, päädyt palaveriin todennäköisesti puuskuttava kuten myös hikisenä. Silloin kun saavut risteykseen pyörätietä pitkin, olet väistämisvelvollinen ajorataa suoraan ajavaan ajoneuvoon nähden, ellei tälle ole väistämisvelvollisuutta osoittavaa liikennemerkkiä. Säännöllinen ympärivuotinen pyöräily edistääkin erinomaisesti kuntoa sekä hyvinvointia. Latureittien kunnostuksessa sekä ylläpidossa ei usein osata ottaa huomioon kesäistä patikointi- ja pyöräilykäyttöä. Jos hulttio on selvästi vaaraksi itselleen tai muille, kuski saa sanoa rakentavasti: ”Olen huolissani sinusta, kannattaisiko teidän taluttaa aiheuta pyörää”.

Jo vartti aamuin illoin auttaa pitämään kuntoa ja terveyttä yllä. Moottori auttaa, silloin kun pyörää poljetaan. Pyöräily onkin turvallisinta seurassa, koska silloinkaan vahinkojen yllättäessä apukin on lähellä. Maastorengas leveänä sekä nappulakuvioisena sopii parhaiten huonokuntoisille ajoreiteille sekä metsäpoluille. Vaikka pyörä onkin suunniteltu kestämään ulkoilmaa, on nimittäin se kuitenkin hyvä säilyttää kuivassa tilassa mahdollisuuksien mukaan. Ilman tän kummempia tieteellisiä tutkimuksia olenkin vakuuttunut työmatkapyöräilyn suoraviivaisesta vaikutuksesta työhyvinvointiin sekä terveyteen. Asenna satula vaakatasoon vatupassia apuna käyttäen. Rento pyöräilijä ei järkyty, silti tietää, koska henkilön asemansa liikenteessä onkin lähtökohtaisesti ongelmallinen.

Pyöräily käy myös ylipainoisille. Siinä syke kohoaa nousuissa, mutta hapenkuljetuselimistö sekä jalkojen lihakset saavat levätä alamäkeä laskettaessa. Sitä paitsi, työmatkat julkisissa eivät oo lainkaan hukkaan heitettyä aikaa. Rungon koon erityyppisille polkupyörille voit valita kätevien mittataulukoiden mukaan. Tiellä liikkuminen onkin yhteispeliä. Sikäli mikäli ohitettava poukkoilee hajamielisen oloisesti, voi kohtelias rimpautus olla paikallaan. Huonoimmillaan näistä ovat lisää haittaa, jopa turvallisuuden kannalta.

Mikäli autoilijan onkin joka tapauksessa käytettävä osittain naapurikaistaa ohittaaksesi sinut turvallisesti, on sama mutta ohittaa tämän kautta totaalisesti. Lisäksi polkupyörässä on nimittäin oltava äänimerkinantolaitteena soittokello. Cube-pyörämerkin maahantuojalle vahvistui käsitys, koska kaikilla merkittävillä kilpailijoilla on nykyisin saatavilla sähköavustettu maastopyörä. Tänään kun voin valita, joihin iltaisin aikani käytän, fillarointi ei tunnu niin välttämättömältä, kuitenkin siitä miksi saisi raitista ilmaa ja vähentäisi hiilidioksidipäästöjä. Pyöräily kuluttaa matkaan nähden paljon vähemmän energiaa kuin esim. juokseminen taikka kävely. Loivan keulakulman huono puoli on taas se, koska se vaikeuttaa varsin jyrkkien ylämäkien kiipeämistä. On nimittäin silti iisiä sekä hyödyllistä tarkistaa, niin että pyörän runko on kivan korkuinen. Kävellen moni työmatka ois liian pitkä taikka aikaa vievä, mutta kevyestikin pyöräillen se taittuu kohtuullisessa ajassa.

Ajattelin jotakin helppoja polkuja sekä pururataa enimmäkseen ajella Helppoon maastoajoon sekä sekalaiseen käyttämiseen etujousitettu maastopyörä on nimittäin melko varma valinta. Mikäli joudut jättämään pyöräsi ulos, kadulle tai muuhun vartioimattomaan paikkaan, kannattaa pyörä lukita kiinni telineeseen, kaiteeseen taikka muuhun kiinteään. Jotain kuitenkin tapahtui, silloin kun hyppäsin kuluvan viikolla työmatkapyöräni selkään. Fillaritorilla ovatkin paljon käytettyjä myynnissä. Verkkokaupassa sinulla ovat mahdollisuus tehdä suora tuotehaku taikka hakea suoraan erään merkin tai valmistajan tuotteita. Hyvä kaupunkipyöräilijä kehittää erityistaitoja. Pyöräillessä ei synny melua eivätkä muitakaan saasteita.

Fitness- sekä sport-pyörät ovatkin nykyään varsin suosittuja kuten myös ne sopivat työmatkapyöräilyyn erinomaisesti. Eipä urheiluautollakaan ole sopivaa kaahailla keskustassa. Jos kaista on sikäli kapea, jotteivät pyörä sekä auto mahdu siihen turvallisesti rinnakkain, aja kyllin keskellä kaistaa. Hyvän pyöräilyasennon tunnistaa siitä, jotta kyynärpäät on aavistuksen verran koukussa, rintakehä on avonainen sekä hartiat ovat rennot. Että pyöräilyssä niveliin kohdistuva kuormitus on pientä, laji käy lisäksi ylipainoisille ja tuki- sekä liikuntaelinvaivoista kärsiville. Luonnollisesti myös pyöräilijöitä onkin syytä valistaa oikeanlaisesta ja muut tienkäyttäjät huomioivasta liikennekäyttäytymisestä.

Renkaina ovatkin jotenkin myös vakiona tulleet Bontragerit. Ajellessa herää sekä pää tuulettuu sopivasti. Kaupallisissa keskuksissa mäet pääsee hissillä ylös sekä radat tullaan omien taitojen suomaa vauhtia alas. Isommat (autoilijat) potkivat päähän sekä pienemmät (jalankulkijat) eivät pelkää. Pyöräteissä tärkeintä ei ole niiden osa ainoastaan laatu. Jos tilanne käy vaaralliseksi, rento kuski tinkii oikeuksistaan. Hyvän tavan mukaista on ryhmittyä jonoon oikealle. Eikä ominaisuuksissa oo kuulemma havaittavissa suurempaa eroa. Taukoihin tulee varata riittävästi aikaa ja ottaa mukaisesti retkieväät. Viimeinen pian liittyykin sitten vaihteisiin.

Suuntaa valo hieman alaviistoon, sikäli että ei se häikäise vastaantulijoita. Emme tosin mekään, silloin yritetään! tässä siis tulee sellanen pläjäys, niin että kannattaa luultavasti etsiä eväät valmiiksi! Täysjousitettu, jäykkäperäinen taikka joka ihme? sitä puhuu usein jäykkäperämaasturista tai täpäristä. Rungon valintaan olennaisesti tuntuu myöskin toivottu kiekon halkaisija, elikkä halutaanko käyttää 28” vai 26-tuumaista rengasta. Hyvät pyöräliikenneratkaisut ovat luonnollisesti erilaisia erikokoisissa taajamissa.

Comments are closed.

Post Navigation