Sähkötupakkaa

Sähkötupakka sekä tupakan lopettaminen

Sähkötupakan höyry ei tupakansavusta poiketen väritä hampaita, elikkä keltaisia hampaita ei tarvitse tupakoinnin tähden enää sietää. Sähkötupakkaa saattavat tilata täysi-ikäiset ihmiset. Vaikkei sähkötupakka savuttomuuteen verrattuna kannata, on syytä olettaa edun hyvinvoinnille olevan huima jospa sillä pystyy lopettamaan peinteisen tupakoinnin.

Sähkötupakka vertailu

Lain mukaisesti sähkötupakkaa voi käyttää joissa vaan, myös paikoissa missä tupakointi on kielletty. Onko sähkötupakasta tulipalovaaraa? Tilattuani raakaa 5 % nestettä ja sekoittaessani sitä normaaliin kaksi,4 % mentholilla maustettuun nesteeseen olenkin päätynyt 50-50 sekoitussuhteeseen.
Sähkötupakka tuottaa tupakoinnin kaltainen elämyksen vailla savukkeiden sisältämiä myrkkyjä. Itse akti näköisversioi kovin merkittävästi todellista polttamista sekä tehoaa siksi myöskin tapariippuvaisille. Tutkimusta onkin kritisoitu liian suppeaksi ollakseen luotettava. Sähkötupakka sopii kaikille vakituisille sekä satunnaisille tupakoitsijoille, mitkä haluavat kuluttua eroon kessusta. Lyhyen ajan kuluessa muutama muukin tuttu piintynyt tupakoitsija on alkanut kaivaa taskustaan samanlaisen putkilon.

Sähkötupakkaa hengitetään rauhallisemmin sekä mahdollisesti tiuhemmin kuin savuketta ja piipun polttajille se imutapa onkin jo entuudestaan tuttu. Pullotettua versiota kutsutaan englanniksi esimerkiksi nimillä ”e-liquid”, ”e-juice” ja ”nicotine solution”. Myöskään nikotiinia sisällään pitävät liuokset eivät ole lääkkeitä toiminnallisuuden mukaisesti. Sähkötupakan mukana käy yleensä käyttöohjeet, joita ei väliaikaisesti oo nimenomaan suomeksi saatavilla hölmöstä lainsäädännöstämme johtuen, vaan ei hätää, sähkötupakan käyttäminen onkin todella helppoa melkein vailla käyttöohjeita.

Korvaako sähkötupakka klassisen röökin?
Tämä ei sentään meinaa, että he maistuisivat pahalta. Myöskään tuotteen iästä vai akkutyypistä ei ollut informaatiota. Sitä kutsun kurkkutuntumaksi. Säiliöhöyrystimissä tankin koko vaihtelee. Olipa puhdistustapa mikä vain, homma kannattaa aloittaa pyyhkimällä kuitenkin talouspaperilla atomisaattorin ja akun väliset kierteet.

Savua tulee vähän! Vaihda patteri vai täytä nikotiinisäiliö. Vasta viimeisen vuosikymmennellä kiinalaiset keksivät alkaa tosissaan tuottaa tätä todella järkevän kuuloista laitetta. Valviran ylitarkastaja Reetta Honkanen on törmännyt useaan ottesseen kysymykseen saako sähkötupakkaa ostaa Suomesta. Moni olisivat lopettanut, arvelee Turussa sekä Tampereella yritystä pyörittävä Mirtti.

Sähkötupakka täytyisi laillistaa

Onko sähkötupakka tupakkatuote? Sähkötupakalla ei oo tupakkakasvin kanssa mitään tekemistä, joten tämä ei ole tupakkatuote. Länsimaissa vanhanaikaisen savukkeiden suosio onkin hiipunut, elikkä yhtiöt haistavat uutta bisnestä. Yhdessä Smoking Everywhere-nikotiinipatruunassa havaittiin dietyliglykolia, jonka onkin myrkyllinen yhdiset. Sähkötupakan sisällä on lohko mikä kuumenee ainoastaan jahka syöpäkäärylettä käytetään. Nyt terveydentilani on tuohon aikaan verrattuna enemmän kuin hyvä.

Sähkötupakka ei värjää hampaita sekä hengitys pysyy raikkaampana. Mutta tämä ei ole tupakka ainoastaan jotakin paljon parempaa. Veden lohko ilmassa onkin onkin riippuvainen vailla lämpötilasta, vaan kosteusprosentti saattaa minkä tapauksessa olla korkeintaan täysin. Tupakoitsijan ei tartte lopettaa tupakointia samantien ainoastaan voikin luopua tästä asteittain. 100 henkäystä mikä vastaa vajaata kymmentä tavallista tupakkaa. Tunnetuimpia näistä aineista ovatkin terva ja häkä. Kolmas muuttuja ei varsinaisesti oo ongelma vaan erilainen toimintatapa.

Onko sähkötupakka vaarallinen?

Tutkijat ovatkin vaikka löytäneet näistä toisen muassa jäänestoaineita, mitkä ovatkin ihmiselle vahingollisia aineita. Tästä johtuen sähkötupakan “savu” tuntuu kevyemmältä sekä pehmeämältä. Oikean savukkeiden savu pitää sisällään nikotiinin lisäksi n.4000 muuta myrkkyä. Nekin tuottavat hengityskaasuun vähäisiä määriä syöpää aiheuttavia myrkkyjä ja varsinkin pienellä aikavälillä sähkötupakankin käyttäminen heikentää keuhkojen toimintakykyä.

Sähkötupakan vaikutuksista ei toistaiseksi ole luotettavaa tutkimustietoa, eikä käyttäjistä ole tehty kotimaassa tilastoa. Lähtökohtaisesti olen myös tätä mieltä, niin että oletuksena tämä, niin että kaikki onkin kielletty, onkin myöskin todella typerä. Ei, jotta sähkötupakka ei pala.

Sähkötupakka ja valvira, legenda laista

Tuotteiden mainonta on tupakkalain mukaisesti kiellettyä, vain kieltoa onkin rikottu toistuvasti. Totta, FDA esimerkiksi hyväksyi propyleeniglykoli(PG)-höyryn sairaaloiden ilmanpuhdistukseen 1950 sekä kasviglykolin(VG) vasta 1959. Kun imet sähkötupakkaa, nestepatruunan vesi höyrystyy sekä muodostaa täyteläistä vesihöyryä, mikä emuloi tupakan savua. Nikotiiniin ei myöskään henkilöt tupakoidessaan kuole, ainoastaan muihin savukkeiden myrkkyihin.